Ondernemers en hun onderneming(en)

Nederland telt zo’n 1,4 miljoen bedrijven en instellingen. De midden-/ klein bedrijven (‘het MKB’) daaronder worden geleid door vele enthousiaste & gedreven ondernemers.

Sommige ondernemers zijn geboren met talent voor ondernemerschap en starten al op jonge leeftijd een eigen bedrijf. Andere ondernemers doorlopen de weg van basisschool eventueel t/m hoger opgeleid, ontwikkelen zich vervolgens in loondienst in een vakgebied en besluiten pas daarna om unieke kennis en kunde te ontwikkelen en te exploïteren vanuit een eigen bedrijf.

Bij het leiden van een bedrijf schakelt de ondernemer over verschillende disciplines en loopt tegen problemen aan waar hij/zij niet altijd direct een antwoord op heeft. De accountant in zijn rol van eerste-lijn adviseur en vertrouwenspersoon kan hem/haar dan goed helpen.

ICT branche

Deze ondernemer heeft vaak al op jonge leeftijd handigheid opgebouwd met computerapparatuur, servers, operating systems, database managementsystemen, (ondersteunende) applicaties en/of in eigen beheer ontwikkelde applicaties. Hun organisatie(s) zijn in staat om breed ICT diensten te verlenen aan specifieke doelgroep(en). Vanuit hun passie en de strakke wind van technologische ontwikkelingen in de rug lukt het deze ondernemers om mooie bedrijven op en uit te bouwen.

Het opzetten en onderhouden van de buitendienst gaat deze ondernemers relatief gemakkelijk af. Het opzetten van een goede daarop aansluitende binnendienst geeft de gemiddelde ondernemer wat meer hoofdbrekens.

Vanwege onze specifieke achtergrond kunnen wij de ICT ondernemer uitstekend bedienen. Bijvoorbeeld als de binnendienst onvoldoende hard meegroeit kunt u rekenen op de mensen van Lingray Accountants.