Ondernemers en hun onderneming(en)

Nederland telt zo’n 1,4 miljoen bedrijven en instellingen. De midden-/ klein bedrijven (‘het MKB’) daaronder worden geleid door vele enthousiaste & gedreven ondernemers.

Sommige ondernemers zijn geboren met talent voor ondernemerschap en starten al op jonge leeftijd een eigen bedrijf. Andere ondernemers doorlopen de weg van basisschool eventueel t/m hoger opgeleid, ontwikkelen zich vervolgens in loondienst in een vakgebied en besluiten pas daarna om unieke kennis en kunde te ontwikkelen en te exploïteren vanuit een eigen bedrijf.

Bij het leiden van een bedrijf schakelt de ondernemer over verschillende disciplines en loopt tegen problemen aan waar hij/zij niet altijd direct een antwoord op heeft. De accountant in zijn rol van eerste-lijn adviseur en vertrouwenspersoon kan hem/haar dan goed helpen.

Overige

Ondernemers met wie wij als persoon een bijzondere ‘click’ hebben gekregen en die actief zijn in overige hier voor niet vermelde branches.

Door kleinschalig te opereren en te focussen op een beperkt aantal branches creëren wij langdurige ondernemer-accountant relaties. Wij koesteren de relaties met onze ondernemers en hun onderneming(en) en hebben dan ook niet de behoefte om ons klantenbestand heel actief verder uit te breiden.

Doch zo nu-en-dan ontmoeten wij heel boeiende ondernemers die actief zijn in andere branches dan die waar wij op focussen. Als zo’n bijzondere ondernemer graag klant bij ons wil worden dan maken wij daarvoor graag een uitzondering.